Steenwijker Don van der Veen zit al vijfendertig jaar in de journalistiek. Hij schrijft over een breed scala aan onderwerpen, zoals politiek, sport en bedrijfsnieuws, en is gezien zijn ruime kennis en ervaring eigenlijk van alle markten thuis en overal inzetbaar.
Don van der Veen heeft ook een ruime ervaring als tv- en radiopresentator en kan desgewenst ook reclamespotjes inspreken.
Zijn radio-ervaring deed hij onder meer op bij de lokale omroep Slos in Steenwijk en als nieuwslezer bij Radio Rebecca. Don van der Veen maakte verder tv-programma's voor Nieuws-TV en de lokale omroep Slos.
Ook heeft hij als presentator meegewerkt aan diverse live uitzendingen op tv en radio op lokaal en regionaal niveau. Bovendien is Don van der Veen jarenlang speaker geweest bij tal van evenementen, zoals de Avondvierdaagse van Steenwijk en festiviteiten rond veertig jaar Gouden schoen Kees Kist. Ook laat Don de toren weleens van kleur verschieten. De ideeën voor de roze Sint Clemenstoren bij de komst van Tom Dumoulin en de Oranje toren voor Kees Kist komen uit de koker van Don van der Veen. Ook was hij te zien als straatinterviewer tijdens de recent verschenen bioscoopfilm over de Sint Clemenstoren. Verder verscheen in november 2022 de verhalenbundel ‘Een DONderse kijk op de wereld’ van zijn hand. Een boek vrij naar zijn wekelijkse columns en andere verhalen in de Steenwijker Courant.